Öregrund

Idag har jag varit i Öregrund med mina päron och vi har haft en riktigt bra dag. Drog dit tidigt på morgonen och fikade när vi kom fram. Sen åkte vi till tallparken där vi var på klipporna hela dagen och solade, spelade massa Yatzy och kort. Till sist avslutade vi dagen med en riktigt god middag.






















Att bo på en byggarbetsplats

Nu är ombyggnationen hemma i full gång. För tillfället har vi ingen trappa i huset och inte heller någon tvättstuga och hall. Jag vet ju att det blir fint när det blir klart och jag uppskattar det nya men guuud så jobbigt det är under tiden. Jus nu är det rörigt och saker precis överallt känns det som (eller ja.. i ett rum).

Avspärrning..


Saker i heeela rummet..

Som ni ser, rörigt värre! Det känns inte som om jag är hemma hos mig själv. Till råga på allt känner jag mig rätt grinig och trött. Kanske att all alkohol sätter sina spår ändå. Dags att ta det lite lugnt?


Honey, I'm home!

Efter den tredje (och förhoppningsvis sista) utekvällen denna vecka känner jag mig ganska trött idag. Riktigt trött. Att ligga och pressa i solen hela dagarna gör ju inte saken bättre heller. Jag läste i tidningen nyss att man kan bli förvirrad om man är för mycket i solen och förvirrad var just vad jag var igår. Kan väl i alla fall slänga upp lite bilder från fredagens minst sagt annorlunda utgång. Körde hårt, hann med hela fyra ställen på en kväll.






Och jaa.. sen blev det nog lite väl mycket utav det goda så jag avrundar det hela med en inte allt för skrämmande bild.


Shopping!

Vilken härlig dag det har varit! Först några timmar på stranden med Z och sen shopping med mamma. För första gången i mitt liv lyckades jag storshoppa på rean. Lyckades bränna näst intill 4000 kr allt som allt.


Överst fr v.: Shorts VILA, Shorts Acne, långärmad pikétröja Ralph Lauren, topp Odd Molly
Nederst fr v.: Bikinis H&M, shorts Ralph Lauren, gladiatorsandaler Park West

Miss Marple

Sitter och tittar på Miss Marple med familjen just nu, så himla mysig serie! Efter en dag med mycket aktiviteter är det skönt att bara sätta sig ner och titta på tv. Klockan 10 imorse var jag hos fotografen igen och tog en massa bilder ute. Det var en massa byggarbetare och lite människor från Reginateatern ute som stod och tittade på samtidigt, mindre kul. Jag är så pryd av mig och vill inte gärna att folk ska titta på haha! Hur som helst. Cyklade tillbaka hem och åkte sen till IKEA med pappa där vi köpte "lite" material till nya tvättstugan. Efter det direkt hem för att byta bil och åkte till båten för att måla botten och tejpa. Färgen räckte precis och nu är den klar! Äntligen! Var tre år sedan jag åkte båt sist så nu ska jag ta igen det.

Köpte två nya bikinis idag på rean (jag som aldrig handlar på rea annars, duktigt!) ska visa dom sen efter Miss Marple!

"Jag bara skojade"

Gårdagen blev lyckad! Träffade födelsedagsbarnet Paulina och hennes närmaste vänner för att sedan bege oss mot Salt. Blev en lyckad kväll må jag säga, drack rosé i den vackra kvällssolen precis intill ån som forsade förbi! Självklart var det jag och Paulina som höll ut längst haha. Hon tog dessutom upp att den nya Harry Potter-filmen har premiär snart! Vi bara måste gå och se den! Jag har ju läst alla böckerna och sett alla filmer hittills så det vore grymt.

Satt och kikade på Linneas och mina gemensamma bilder och hittade en bild från i början av trean med vår första (?) bloggdesign! Ni ser där på datorskärmen vid Kosha och Z, nån som minns den? Kolla in mördarblicken på killen bredvid förresten haha.

Tisdag

Vilket underbart väder det är, har varit ute hela dagen i solen! Betsade golvlister först och kastade en massa frisbee haha.. Min nya grej typ. Nu har jag nyss kommit hem från stallet och ska hoppa in i duschen för klockan 20.00 ska jag befinna mig på stora torget för att träffa Paulina och lite folk, det blir utgång eftersom hon fyller år idag! Jaja dags att sluta babbla och ta ut vovven på en walk först dåra. Ha en underbar kväll, Ciao!


äntligen

Äntligen är det riktigt skönt ute och solen lyser! Men som vanligt är jag skittrött eftersom jag vaknar så tidigt varje morgon av någon anledning. Tänkte gå ut och lägga mig på altanen nu och sola .. och somna.




Extreme home makeover

Woho! Inte nog med att vi har en bil som ska renoveras och tillökning (i form av en BMW) så ska mamma och pappa göra om lite här hemma (igen). Yaay! Det känns verkligen som om de jääämt ska ändra på något men visst, jag klagar inte. Först ut nu är tvättstugan, hallen trappan + väggarna, golvbyte på hela övervåningen, nya garderober i mitt rum och en lägenhet som ska säljas. Jag vill bara att det ska vara klart nu på direkten haha!

Nån som vill svetsa/lacka/renovera?

(Detta är inget skämt!)
Jag söker just nu nån som har lust att svetsa golv och dörrar/lacka om/renovera motor och bromsar på en bil. Har en deadline tills om en vecka. Får jag inte tag på nån som har lust att göra det åker bilenoch får göra plats för nya BMW:n! Så jaa, nån som känner nån som känner nån som känner nån som är duktig och har lust att tjäna lite pengar är det bara att hojta till!

FÖR FAN GRABBAR KOM IGEN NU!


Dagen efter midsommar

Midsommar igår då. Startade med lite filmtittande och godisätande hemma hos mig för att sedan slappa lite till och sen drog vi iväg till Billy på middag. Killarna hade lagat en delikat oreganokyckling. Efter maten blev det lite scharader (där jag vägrade göra "porrstjärna" och "horunge"), tyvärr alltså men det är inte alls min humor. Sen drog vi iväg till ett gäng som satt ute och snackade. Linnea och jag var inte riktigt på topp där så vi tröttnade. Sen vart det lite drama (!) men vi slutade ändå dagen som Ying och Yang!

Har precis kommit hem från stallet (okej det var typ en timme sen eller mer men ändå) och väntar på maten. Superhungrig!

P.S. I love you

Z och jag skulle ha en fjortis-filmkväll igår. Blev ingen fullt ut men nästan i alla fall. Först åkte jag förbi Z och hämtade upp henne och så åkte vi vidare till almunge för att köpa lite gott till kvällen. Tro det eller ej men vi skippade chokladen och köpte grönsaker och dip! Sen tillbaka till henne för att äta med familjen.

Första filmen blev:

.. och så andra filmen:
 

P.S. I love you hade inte jag sett men guud så bra den var! Världens bästa film typ, så himla rörande! Jag som är en riktig grin-pelle satt och höll mig till typ när man får reda på att han dött, då började mina tårar spruta. Fortsatte genom hela filmen ända till slutet på gården. Haha jag säger då det!

Försöker lura mig själv

Jag har lite grejer som jag måste göra, såna där viktiga saker som verkligen måste tas tag i men som jag bara går och försöker glömma bort fast jag tänker på det hela tiden egentligen. Såna grejer som man måste göra verkligen avskyr jag. Det finns inget värre än att verkligen känna att man måste göra det.
Några såna saker jag måste göra är:
 - Ta mig till fotografen som jag lovade och ta bilder ute. Det var så dåligt väder sist att vi var tvugna att vara inne i studion och fota..
 - Hämta bilderna som togs hos fotografen sist.
 - Försöka planera inför midsommar (hallå någon?)
 - Ringa och tjata om arbetsintyget som jag jagat i typ två veckor..
 - Gå till arbetsförmedlingen
 - Hitta ett jobb

Idag måste jag dessutom:
 - Duscha
 - Åka till stallet
 - Åka till gymmet
 - Gå ut med hunden
 - Se till att jag inte dör av uttråkning ikväll..

Skitdag.

Fjortis HollyZ

Ikväll eller snart snarare ska Holly komma hem till mig så ska vi kolla på massa fjortisfilmer. Så sjukt kul.. bland annat I taket lyser stjärnorna, Linas kvällsbok, fjorton suger.. Vi får väl se hur många vi orkar med. Men vi har allt haft mycket kul
när vi sett som filmerna förut!
 

Lack i håret

Oj vilken dag, har hunnit med en massa känns det som! Först åkte jag till gymmet för första gången på 1,5 månader (hehe). Efter en snabb visit hemma drog jag vidare till stan för att träffa Z och sen gå upp till mitt föredetta jobb och hämta ett arbetsintyg. Tyvärr var ju inte han som skulle skriva ut det där så jag får gå och hämta det på torsdag. Hur som helst, efter några trevliga timmar på stan med Z4RINS åkte vi båda hem. Bytte då om och åt för att sedan dra vidare till stallet och sen hem igen.

Nu är jag nyss hemkommen efter tre timmar på båtvarvet. Har torkat och lackat båten, inge vidare kul med tanke på att jag har lack i håret..


mot stan

Sitter och väntar på bussen nu. Ska in till stan och träffa Holly, yeees! Vi ska planera lite inför midsommar och så!


Snuva?

Sen veckan innan studenten har jag varit sjuk. Först feber och sjukt ont i halsen och sen har halsen krånglat hela tiden. Nu har jag blivit snuvig och nyser och näsan rinner heeela tiden! Alltså, inte midsommar! FAAAN!! Neej jag vill verkligen inte. Finns det inget botemedel?


Midsommarplaner

Är det någon av er kära läsare som har något inplanerat till midsommar? Såna här tillställningar är lite jobbiga ibland, man förväntas göra så mycket liksom. Men nu är det ju faktiskt så att HollyZ är bäst så äntagligen hittar vi på nått skoj!

Lyssna på den hör grymma låten:
 

Back!













Vad har hänt?

.. med Z? Hon lovade att höra av sig så fort hon kom hem men jag har fortfarande inte hört något! Mystiskt, jag trodde hon skulle komma hem i lördags. Jorden anropar Z4RINS!


Mamma

Var nyss inne på Stina-Lee:s blogg. Ska hon äntligen bli mamma? Vad jag fattar så blir hon alltså det i September, inte så långt kvar. Wow vad häftigt verkligen! Har ju läst hennes blogg ett tag och nu helt plötsligt kommer det här. Såg ett inlägg för några dagar sen och tyckte att magen syntes väldigt mycket under ett linne som inte alls var tajt så här kom ju svaret på det. Bloggen visar ju en sida av henne som jag uppfattar som en familjekär, ansvarsfull och trygg tjej med fötterna på jorden. Stämmer den bilden överens med hur hon är i verkligheten tror jag säkert hon blir en toppen-mamma. Får önska henne ett stort Grattis!!

På tal om absolut ingenting förutom att regnet bara öser ner..
 
Känner mig faktiskt lite ledsen för att jag inte köpte det matchande Barbour-täcket till min lilla vovve. Tänk så bra det hade varit nu i det fina vädret! Lite snyggare match till min jacka än hans fleecefodrade regntäcke..


Fredag kväll

Ikväll ska här inte festas så hårt minsann. Någon måtta får det vara, man kan ju inte repeata onsdagen! Ett glas vin har Paulina bestämt är lagom för mig ikväll och jag tror att det är bra. MAX ett glas. Kanske bara ett halvt räcker. Menmen.. Har egentligen ingen lust att gå ut idag men jag måste ta mig i kragen faktiskt. Dags att hoppa (be mamma sparka) in mig i duschen..


Hundtricket

Okej, på film ser det bra ut. I verkligheten är det inte riktigt lika kul. Det blir mest pinsamt.

HollyZ på studentskivor!

Sitter och larvar mig lite på msn och gosar med vovven nu. Tänkte att jag kunde vara lite rolig och slänga upp bilder från en skiva!







Woho! Roligaste skivan vi var på om jag får säga det själv.

The day after

Ångest kallas det. Jag får jämt ångest. Alldeles för mycket dricka. Hoppas ingen jag kände var där. Hoppas hoppas hoppas.

Hur ...

1. Hur gammal är du om fem år? 23
2. Vem var den sista du träffade? Hmm Bamse kanske. Eller pappa
3. Hur lång är du? 174
4. Vilken var den senaste film du sett? Haha Hip Hip Hora, riktigt rolig film ju!
5. Vem ringde du senast? Mamma!
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Nej, på onsdagar är jag vanligtvis inte i stallet. Behövs det någon hjälp idag?
7. Vad är dagens planer? Träffa Paulina och gå till arbetsförmedlingen. Usch vilken tråkig dag, regnar dessutom..
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det är väl lite beroende på, rätt skönt att smsa men ibland när det måste gå fort eller man ska träffa nån föredrar jag nog att ringa.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De är gifta.
10. När såg du senast din mamma? Hmm.. igår kväll var det nog.
11. Vilken ögonfärg har du? Mörkt blåa.
12. När vaknade du idag? Halv tio, jobbigt att vakna så sent!
13. Har du någon gång hittat en katt? Eh.. nej?
14. Vilken är din favoritplats? Hmm oj. Vet inte alls. Stallet kanske, rätt avkopplande. 
15. Vilken plats föredrar du minst? Ingen aning. Finns väl många platser man inte gillar.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Fortfarande i lilla tråkiga Uppsala.
17. Vad skrämde dig som barn? Läskiga människor och gubbar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Bamse!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Think so..
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? I trosor!
22. Hur många kuddar har du i sängen? Få se.. Fem stycken
23. Hur många landskap har du bott i? Bara i Uppland.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Åh.. joo tyvärr. Det är fult att ljuga.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Vill väl inte gå barfota ute på vintern eller ha skor på mig i sängen så..?
26. Är du social? Joo men visst är jag det, pratkvarn!
27. Vilken är din favoritglass? Åh Ben & Jerry's Wich!! Mums!
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa en alpinvit BMW 730 och en fin häst!
29. Tycker du om kinamat? Det är ju gott.
30. Tycker du om kaffe? Aah
31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller C-vitamin grejs
32. Sover du på någon särskild sida? Hmm ja lite båda sidorna..
33. Kan du spela poker? Mjaa nja har nog glömt bort det
34. Tycker du om att mysa? Oh ja!
35. Är du en beroendemänniska? Beroende av vad? Kanske av sånt man mår bra av..
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Yes, två pojkar!
37. Vill du ha barn? Självklart
38. Kan du några andra språk än svenska? Joo typ.. lite engelska, tyska, franska och italienska. Kanske litelitelite holländska också.  
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet är ju fint men är nog mer en pool-människa
41. Vad spenderar du helst pengar på? Ehm.. Vet faktiskt inte var mina pengar tar vägen! (oj så oekonomist det lät)
42. Äger du dyra smycken? Dyra är väl en definitionsfråga?
43. Har du någon gång testat narkotika? Nejnej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Öh haha.. Nej men det var väl en macka.. haha
45. Vem är den roligaste människan du känner? Z?
46. Välj ett ärr på din kropp? Får väl bli ärret som jag har på mitt högra knä. Fick det när jag fastnade i ett fotbollsmålsnät och snubblade. Jag skämdes något otroligt över det förr. I kombination med att jag hade komplex för mina "tjocka lår" hade jag aldrig shorts eller korta kjolar när jag var liten, ända sen jag var typ 7.
47. Vad har du för ringsignal? Den vanliga tråkiga sonyericson låten som va på reklam för hundra år sedan.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Mamma har väl lagt undan en massa sånt antar jag. Ligger nog lite ridbyxor och balett & andra danskläder någongstans också.
49. Flirtar du mycket? När jag är på humör. Var nog rätt länge sen nu.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma hos Andreas, på en fest och i paint! 
51. Kan du byta olja på bilen? Självklart
52. Har du fått fortkörningsböter? Nix!
53. Vilken var den senaste bok du läste? Oj.. Hehe måste va den dära Tusen strålande solar
54. Läser du dagstidningen? Unt?
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nee
56. Dansar du i bilen? Njaej..
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Ingen aning
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Minns inte, skrev i studentmössorna i fredags i alla fall!
59. När var du i kyrkan senast? I fredags
60. Vilka personer utmanar du? Z!


Imorgon..

.. Så ska jag lägga upp några bilder från en av dom roligaste skivorna vi var på. Helt underbar var den fast jag måste erkänna att lite ledsen blev jag när Z var tvungen att gå tidigare. Själv stannade jag till stängning (jag vet.. haha..) men det var det värt! Varenda minut. Eller nej, det var SKIT och ett tag tänkte jag verkligen gå hem. Menmen, får berätta mer om det imorgon med bilderna. För nu måste jag verkligen sova, imorse försov jag mig och min stackars lilla vovve fick mat och första rundan alldeles för sent!

God natt!

Trött?

Yes I am! Ska försöka ta och sova snart faktiskt. Imorgon blir en bra dag tror jag. På förmiddagen tänkte jag åka och handla åt mamma. Förutsatt att jag får låna Audin för pappa då.. Så himla jobbigt att han jämt ska ha den stående på jobbet när jag offrar min dyrbara tid för att åka och storhandla liksom. Aja, taggar både honom och mamma att köpa till bil men det går inge vidare, har försökt i typ 1,5-2 år nu.. Gah! Allra bäst vore om dom lyckades ta sig iväg till Tyskland och importera som planen har varit men mamsen är ju flygrädd och euron ligger ju inte så bra till satteh. Vi får se helt enkelt! En BMW rikare ska vi bli inom kort, det har jag bestämt!

Hur som helst, ska träffa Paulina ialla fall och det brukar vara lyckat. Dessutom borde jag gå till arbetsförmedlingen. Vet inte riktigt vad jag ska säga eller göra men det var mami och papi som sa åt mig på skarpen och gå dit, var tydligen viktigt!

Har ju min hästlediga dag på onsdagar också så det blir ingen visit i stallet. Tråkigt men man behöver faktiskt en sån dag, tror det är nyttigt för att man inte ska tröttna. Idag gick det inge vidare med dressyren, Havanna och jag ville inte riktigt samma sak och hon har blivit starkare och orkar mera = mer bus! Red ju med gramantyglar en hel del förra året när vi var inne i en motig mellanperiod och jag tror att det kan behövas igen. Funkar super för mig och henne när hon behöver lite hjälp och inte är tillräckligt stark ännu.

Tisdag

Nu såhär några dagar efter studenten känns allt rätt tomt. Eller egentligen tror jag inte att jag fattat det, fattat att nu har livet börjat på riktigt. Det känns verkligen som om det var fullt ös, medvetslös  och nästa dag arbetslös. Man jobbade på i skolan alla år ända in i det sista och sen var det slut.

Tänk typ att du som liten sex- eller sjuåring kommer fram till ett hus som alla andra går in i. Där säger dina föräldrar åt dig att gå in så du går in lite försiktigt. Efter ett tag börjar man springa, man springer uppför trapporna och det går riktigt trögt. Ibland kan man springa lite nerför och ibland blir det pauser. Tillslut öppnar någon en dörr i huset och du kan bara inte stanna så du springer som bara den och så när du sprungit igenom dörren är du först lättad, väldigt lättad över att äntligen kommit ut! Sen inser du att du är helt ensam så du vänder dig om men ser att någon stängt dörren till huset. Det är typ så jag känner att skolan varit. Man har inte riktigt uppskattat det man haft där utan allt har gått av bara farten. Nu känns det faktiskt tomt. Vad ska man göra?

Nostalgiii

Usch panik! Kvällen börjar lida mot sitt slut (okej jag lär ju inte somna förrän vid två inatt men ändå liksom) och jag måste ta mig till ICA för att köpa some jordgubbar, sen måla naglarna, duscha och allt som hör till och tillsist lägga fram kläder, skor, studentmössa, frukost champagne & jordgubbar. Gah jag börjar bli nervös.. Justfan! Ladda kameran kanske också.. ÅH NEJ, jag har ju inte städat klart, försöker typ lura mig själv men nääh. Åh jävla bajs.. Well bara att sätta igång!

Bjuder på några fina bilder dåh

Check out biff-Holly:s armar ;) för att inte tala om de utstickande höftbenen haha!


Avslutningen i 9:an haha.. Holly allra längst ut till vänster alltså.


När tårarna kommer

Fy.. Att jag för snart tre år sedan skulle känna såhär trodde jag aldrig. Tidigare har det känts så himla skönt att äntligen ta den där efterlängtade studenten. Jag tror att vi alla väntat på den här dagen sedan den vi för första gången gick till sexårsversamheten som små oskyldiga fem- eller sexåringar. Jag såg mina fröknar från den tiden i förrgår tillsammans med årets lilla kull. Jag kan inte fatta att jag någonsin varit så liten. Samtidigt kan jag inte fatta att jag tar studenten och min tid i skolans beskyddande lilla bubbla är slut. Själv är jag ju bara 12 år fortfarande, för det är verkligen så det känns.

Det känns så otroligt konstigt att det inte går att sätta ord på det. Nej, tror jag får avsluta det här konstiga inlägget nu. Imorgon är det studenten och när jag vaknar på lördag kan jag inte längre räkna mig som studerande. Från och med då är jag arbetslös och arbetssökande, hur sjukt det än känns att säga det. Buhu, dags att åka och köpa en vattenfast mascara till imorgon.

RSS 2.0